fbpx

Стефан Митиќ е студент на Њујоршкиот универзитет во Абу Даби (NYU Abu Dhabi) каде студира на факултетот за Политички науки и факултетот за Општествени истражувања и јавни политики. Тој е новинар во студентскиот весник Д Газел (The Gazelle) и е член на организацијата „Модел Обединети Нации“ при универзитетот. Области од особен интерес му се човековите права, климатските промени, климатската правда и можните решенија, етиката при користење социјалните мрежи, употребата на лични податоци и безбедноста на интернет, како и поврзаноста помеѓу политиката и технологијата. 

A do ta lejojmë botën të vazhdojë të digjet?

Stefan Mitiq

Stefan Mitic 400x500Njerëzit janë krijesa të paqëndrueshme që shpesh duan të kapërcejnë tragjeditë nga të cilat kanë më shumë frikë. Ata e bëjnë këtë sepse nuk e ndjejnë mjerimin e të tjerëve si të tyren, sepse veprimet dhe fantazitë e tyre pengohen nga kufizimet sociale, sepse e ardhmja është një ëndërr, kurse gëzimet e së tashmes janë një paralajmërim. Alarmi më urgjent për momentin është britma e natyrës, e simbolizuar nga ndryshimi i klimës. Valët e nxehtësisë janë vetëm një nga britmat që na dërgon mjedisi jetësor.

Më shumë
  527 Klikime
  0 Komente

Kërcënimi i vërtetë quhet kapitalizëm mbikëqyrës

Stefan Mitiq

Stefan Mitic 400x500Dallimet e padukshme në sjelljen tonë që janë pjesë e manipulimit psikologjik në rrjetet sociale, janë të shkaktuara nga kapitalizmi mbikëqyrës, i cili po minon kulturën demokratike dhe autonominë personale.

Më shumë
  329 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq