fbpx

Сефер Тахири има докторирано на тема „Влијанието на политичките партии врз уредувачката политика на јавниот радиодифузен сервис-Македонска Радиотелевизија (1998-2006 година)“. Предава предмети од областа на медиумите и комуницирањето при Факултетот за јазици, култури и комуникации на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово и на Институтот за комуникациски студии во Скопје. Тахири има 15-годишно новинарско искуство. Работел како новинар и уредник во весникот Факти, Програмата на албански јазик на МТВ, ТВ АЛСАТ-М и бил дописник на Радио Слободна Европа од Скопје - Програма на албански јазик. Има учествувано во различни истражувачки проекти во областа на медиумите и комуникациите.

Betejë e ashpër për vota në bllokun politik shqiptar

Sefer Tahiri

Sefer Tahiri 400x500BDI-ja është pjesë e një qeverie që pjesërisht për shkak të pandemisë dhe pjesërisht për shkak të mungesës së vullnetit politik për reformimin e sistemit dhe çrrënjosjen e korrupsionit dhe krimit të organizuar, ka krijuar pakënaqësi te qytetarët. Pakënaqësia në kuptimin politik për këto zgjedhje i “faturohet” Zaevit dhe socialdemokratëve.

Më shumë
  50 Klikime
  0 Komente

„Ballkani i Hapur“ i përçau shqiptarët

Sefer Tahiri

Sefer Tahiri 400x500Këtë vit, në festivalin e birrës në Korçë (Shqipëri) është i ftuar të marrë pjesë këngëtari serb Goran Bregoviç. Kishte një ortek reagimesh në publikun shqiptar ndaj lëvizjes së bashkisë së Korçës, e cila e ftoi atë, ndoshta me një tendencë për të kontribuar në zhvillimin e idesë së bashkëpunimit rajonal në fushën kulturore. Shumë artistë nga Kosova, Shqipëria dhe rajoni besojnë se Bregoviç ishte frymëzuesi i masakrave të Kosovës dhe miteve serbe. Si argument për këtë ofrohet kënga "Kallashnikov".

Më shumë
  683 Klikime
  0 Komente

Shqiptarët kanë durim dhe mirëkuptim për mosmarrëveshjen me Bullgarinë, por deri kur?

Sefer Tahiri

Sefer Tahiri 400x500

Politika shqiptare dhe komuniteti shkencor kanë një qasje objektive dhe kuptojnë se çështjet në tryezë me Bullgarinë nuk janë aspak të lehta për t'u zgjidhur. Por, nga ana tjetër, mbase në mënyrë më pak transparente dhe pa mëdyshje, ata shprehin mendimin se nuk janë të gatshëm të presin edhe 30 vjet për zgjidhjen e kësaj mosmarrëveshje.

Më shumë
  777 Klikime
  0 Komente

BDI-ja e gjelbër: truk marketingu apo agjendë e sinqertë

Sefer Tahiri

Sefer Tahiri 400x500BDI-ja, e cila pas konfliktit kishte valëvitur flamurin kuqezi shqiptar, pastaj atë blu, në zgjedhjet e ardhshme do të valëvitë flamurin e gjelbër. Në rrjetet sociale kishte komente se ai shumë lehtë mund të ishte edhe një flamur i bardhë.

Më shumë
  666 Klikime
  0 Komente

Profili politik i Blerim Rekës: Profesori me ambicie shtetari!

d-r Sefer Tahiri

sefer tahiri 200x250Profesori Reka shpalli kandidaturën e tij për shefin e shtetit në mënyrë shumë ambicioze dhe me pretendim të qartë se më nuk do të jetë spektator dhe politikës nuk do t'i qaset vetëm nga ana opinioniste, por pragmatike. Do të shkruajë "Historinë e shkruajnë shtetarët, intelektualët vetëm shkruajnë për historinë"

Më shumë
  2738 Klikime
  0 Komente

Reformat dhe refrenet

МК   ALB

Assoc. Dr Sefer Tahiri

sefer tahiri 200x250Ka ngelur edhe disa muaj që qeveria të shënojë gjysmën e mandatit të saj. Qytetarët kanë pritur më shumë në planin e jetësimit të reformave, sepse premtimet ishin tepër bindëse dhe të mëdha. Gjithmonë kur ka pritje të mëdha, zhgënjimi mund të jetë potencialisht po aq i madh sa pritjet.

Më shumë
  1895 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq