fbpx

Тимурленк Чековиќ магистрирал кризен менаџмент на Воената Академија во Скопје. Истражува за влијанијата на глобалните закани и безбедност. Заинтересиран е да пишува и споделува новости во технологијата, глобалните промени и настани. Посветува интерес во геопросторно разузнавање и технолошки напредок, како и етички вредности и историја. Има активен блог и е автор на неколку книги, академски статии и истражувања. Моментално е вработен како инспектор во Граничната полиција.

Çfarë do të fitojë, liria apo frika?

Timurlenk Çekoviq

timurlenk cekovic200x250Parashtrohet pyetje, nëse duhet të sakrifikohet liria në llogari të viktimave që janë pasojë e virusit, të cilin nè nuk mund ta parandalojmë përveçse me sanksione dhe masa të rrepta?

Më shumë
  544 Klikime
  0 Komente

Me zhvillimin e teknologjisë satelitore drejt të dhënave më të lira gjeohapësinore

Timurlenk Çekoviq

timurlenk cekovic200x250Gjatë muajve dhe viteve të ardhshme, kompanitë që merren me incizime satelitore planifikojnë të vendosin disa qindra satelitë të rinj në orbitë dhe presin të arrijnë “shkallën ditore të freskimit” - fotografi të reja nga pjesë të planetit - të paktën një herë në 24 orë.

Më shumë
  2891 Klikime
  0 Komente

Na nevojitet sistem bashkëkohor për menaxhim me fatkeqësitë natyrore

Timurlenk Çekoviq

timurlenk cekovic200x250Me qasje të drejtë metodologjike, digjitalizimi mund të kontribuojë për fuqizimin dhe rritjen e sigurisë të shtetit tonë përmes bashkëpunimit të institucioneve në nivel lokal dhe ndërkombëtar, si dhe zhvillim më i mirë i tyre.

Më shumë
  1580 Klikime
  0 Komente

Sajber-hapësira dhe ndikesa mbi sigurinë kombëtare

m-r Timurlenk Çekoviq

Gjuha e urrejtjes, lajmet e rreme, propaganda ekstremiste përveç që janë kërcënim për sigurinë dhe integritetin e qytetarëve, ata janë edhe kërcënim për sigurinë nacionale për një shtet.

Më shumë
  1173 Klikime
  0 Komente

Edhe armata dhe policia jonë kanë nevojë për kapelanë

m-r Timurlenk Çekoviq

timurlenk cekovic200x250Kapelanët ushtarakë ekzistojnë në të gjitha vendet të cilat janë anëtare të NATO-s, madje edhe në Rusi. Kapelanët në SHBA kanë të kryer arsim të lartë teologjik si dhe arsim ushtarak dhe marrin pjesë në procesin e trajnimit të njësisë së vet, madje edhe në kryerjen e të gjitha detyrave, si edhe çdo epror tjetër. Në shtetet tjera, emërohet nga një kapelan prej çdo grupi religjioz apo fetar për një numër të konsiderueshëm të personelit ushtarak (policor).

Më shumë
  1332 Klikime
  0 Komente

Implikime të sigurisë nga përzierja ruse në Republikën e Maqedonisë

МК

m-r Timurlenk Çekoviq

timurlenk cekovic200x250Deri tani u bë fjalë për përzierjen e hapur të Rusisë në punët e brendshme të Republikës së Maqedonisë, por shumë pak vehet në pah se çfarë implikime mund të ketë ajo për sigurinë e RM.

Më shumë
  1876 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq