fbpx

Владимир Ѓорѓевиќ е доцент д-р на Катедрата за територијални студии на Факултетот за регионален развој и меѓународни студии на Универзитетот Мендел во Брно, Чешка. Тој е исто така во гостин предавач на Факултетот за социјални студии, Универзитетот Масарик, Брно и соработник (Research Fellow) на Институтот за стратешка политика во Братислава, Словачка. Негови особени истражувачки интереси се Западен Балкан, ЕУ интеграција, надворешна политика на САД и човекови права.

Kush përsërit të kaluarën kontrollon të tashmen (dhe në masë të madhe drejton edhe të ardhmen)

Vladimir Djordjevic

Vladimir Djordjevic 400x500Kjo jo vetëm që i kujton rajonit, siç ka thënë Faulkner, e kaluara nuk është e kaluar, por tregon se agjendat nacionaliste në rajon kanë nevojë për një shkëndijë relativisht të vogël për të prodhuar një shpërthim shumë më të madh që më pas duket se është e vështirë të kontrollohet.

Më shumë
  145 Klikime
  0 Komente

Huliganë dhe politikanë: A ka dallim?

Vladimir Gjorgjeviç

Vladimir Djordjevic 400x500Është vetëm një ëndërr të besosh se Serbia do të jetë në gjendje të hyjë në BE me një gjyqësor të tillë. Udhëheqja aktuale politike e Serbisë vazhdon të mbështetet në praktikat më të këqija të regjimit të Millosheviqit që nga vitet 1990.

Më shumë
  525 Klikime
  0 Komente

"Zhurma" e madhe në lidhje me rezolutën për Srebrenicën

Vladimir Djordjevic

Vladimir Djordjevic

Serbia vazhdon të mohojë të kaluarën, me elitat e saj politike duke përdorur rezolutën për të kundërshtuar Malin e Zi dhe në të njëjtën kohë duke shpresuar se kjo lëvizje do t'u sjellë atyre popullaritet më të madh në vend.

 

Më shumë
  841 Klikime
  0 Komente

Etiketimi i padëshiruar të jesh Ballkan (Perëndimor)

Vladimir Djordjevic

Vanja Stokic 400x500Le ta pranojmë: rajoni në mënyra të ndryshme ende (keq) kuptohet, trajtohet dhe njihet ndërkombëtarisht si ’fuçi baruti i Evropës’.

Më shumë
  511 Klikime
  0 Komente

Nga maksimizimi i përfitimeve nga pushteti te akumulimi i pasurisë, me fjalë të tjera - bëni atë që të tjerët kanë bërë para jush

Vlladimir Gjorgjeviq

Vladimir Djordjevic 200x250Kjo situatë tregon se nuk ka ose ka vetëm vullnet të pakët politik për të zgjidhur këtë problem, duke na kujtuar të gjithëve se Ballkani Perëndimor po shkon drejt "kontrollit të plotë të institucioneve shtetërore në shërbim të elitave, sesa zbatimit të standardeve të sjelljes institucionale".

Më shumë
  450 Klikime
  0 Komente

Nga korrupsioni te klientelizmi, ose "Në Ballkanin Perëndimor, gjithçka sipas të vjetrës"

Vladimir Xhorxheviq

Vladimir Djordjevic 200x250Rajoni është i zhytur në korrupsion dhe në plotësimin e interesave private.

Më shumë
  382 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq