fbpx

Fuqia e irracionalitetit njerëzor

Anita Jançevska

Anita Jancevska 400x500

Me të gjitha mësimet e nxjerra nga kjo pandemi, lind pyetja se si mund të përdorim ekonominë e sjelljes në të ardhmen për të krijuar ndryshime më të mëdha në nivel global?

 

Më shumë
  102 Klikime
  0 Komente

Video-lojërat si një kurë për shëndetin optimal mendor gjatë kohës së pandemisë

Branko Prlja

Sonja Stojadinovic 200x250Kjo është arsyeja pse ne duhet të përqafojmë teknologjinë, në vend që të kemi frikë prej saj, kurse lojërat janë pjesë e atij procesi. Natyrisht, kur bëhet fjalë për të rinjtë, kërkohet monitorim i kujdesshëm, organizim i kohës, ndarje e përgjegjësive dhe kufizim i orëve të kaluara duke luajtur video lojëra. Nëse e gjithë kjo planifikohet siç duhet, ato mund të ndikojnë në masë të madhe në proceset kognitive siç janë kujdesi (vëmendja), vendimmarrja, marrëdhëniet njerëzore, kujtesa dhe shumë më shumë.

Më shumë
  243 Klikime
  0 Komente

Çfarë në lidhje me përvojat nga kriza shëndetësore?

Ivo Kunovski

Ivo Kunovski 400x500

Sidoqoftë, këtë që është shkruar mund ta përfundoja më së miri me fjalët e Viktor Frankl: e vetmja gjë që askush nuk mund të ma marrë është mënyra se si unë zgjedh t'i përgjigjem rrethanave.

Më shumë
  316 Klikime
  0 Komente

Nihilizmi – pse gjithnjë e më shumë (nuk) besojmë në asgjë?

Filip Kletnikov

Filip Kletnikov 400x500

Mbi të gjitha, civilizimi mund të përkufizohet si një tufë që ka një nevojë racionale për të legjitimuar dhe justifikuar masakrat, grabitjen dhe uzurpimin e tij. Megjithëse shoqëria njerëzore në diferencimin, errësinë dhe korrupsionin e saj është shumë më afër sistemeve sociale të insekteve, më saktësisht të milingonave.

Më shumë
  523 Klikime
  0 Komente

Udhëzues për ndalues në Ballkan: botim i veçantë - Maqedoni

Goran Janev

goran janev 400 500Ndërkaq elitat tona politike janë të përcaktuara etnikisht dhe ato projektojnë një shoqëri të ndarë etnikisht për të pasur punë.

Më shumë
  556 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq