fbpx

E gjithë përmbajtja jonë është e licencuar me Creative Commons License, d.m.th është e lirë që të shpërndahet në përputhje me licencën Attribution-NonCommerce-NoDerivs 3.0 Paportuar (CC BY-NC-ND 3.0). Kjo do të thotë që:

Lirisht postoni një hiperlink në postimet tona. Nëse dëshironi të citoni postimet tona në blog në një mënyrë më tradicionale, ju lutemi veproni sipas informacionit të mëposhtëm:

Autori; Data e botimit; Titulli i postimit; I shkarkuar nga ResPublica; Instituti për Studime të Komunikimit, Shkup; Data e shkarkimit.

Nëse po e ribotoni të gjithë blog-postimin online, duhet të përdorni të njëjtat hiperlinqe nga artikulli ynë. Nëse nuk keni hapësirë ​​të mjaftueshme për të ribotuar të gjithë blog-postimin, shkarkoni paragrafin e parë të tekstit dhe më pas shtoni: "Lexoni blogun e plotë të ResPublica" me linkun e artikullit/faqen.

ResPublica mund të përmbajë lidhje/linqe nga faqe të tjera interneti që ne mendojmë se mund të jenë me interes për ju. Sidoqoftë, ne nuk kemi asnjë kontroll mbi këto faqe ose përmbajtjen e tyre. Ju duhet të jeni të vetëdijshëm që kur të dilni nga https://www.respublica.edu.mk dhe të hyni në një faqe tjetër interneti, ajo faqe ka rregullat e veta të përdorimit dhe politikës editoriale, të cilat do t'ju duhet t'i lexoni.

Politika e komenteve

Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta. Botuesi, jo komentuesi, është përgjegjës për përmbajtjen e komenteve. Prandaj, bordi redaktues ka të drejtën për të ndryshuar, fshirë, zhvendosur ose shënuar si tekst komercial (spam) të papërshtatshëm për të gjitha komentet. Ata gjithashtu kanë të drejtë të parandalojnë një individ ose një grup njerëzish të komentojnë. Komentet nuk do të publikohen automatikisht dhe do të jenë të dukshme për publikun vetëm pasi ato të jenë verifikuar në përputhje me udhëzimet e mëposhtme:

 • Fjalor të përshtatshëm: Komentet nuk duhet të përmbajnë fjalor fyes ose të papërshtatshëm dhe nuk duhet të përmbajnë gjuhë e cila mund të konsiderohet si fjalor urrejtjeje ose nxitjeje;
 • Nuk lejohen sulmet personale: Sulmet personale nuk lejohen në komentet e blog-ut. Komentet duhet të përputhen me përmbajtjen, por jo të sulmojnë autorin ose komentuesit e tjerë;
 • Komenti duhet të jetë relevant: Një koment që nuk kontribuon në bisedë, që çon në një drejtim të papërshtatshëm ose nuk ka lidhje me temën mund të fshihet;
 • Lidhjet/Linqet në komente: Komentet mund të përmbajnë maksimum dy lidhje/linqe me burime relevante, por lidhjet e destinuara për shitje, reklamimin e produkteve ose marrjen e të dhënave personale nga lexuesit nuk do të lejohen.

Kushdo që nuk respekton politikën e komentimit, do të parandalohet të komentojë në këtë blog. Komentatori duhet të lërë adresën e tij/të saj të postës elektronike, e cila as nuk do të publikohet dhe as nuk do të shpërndahet. Adresa e postës elektronike mund të përdoret për të kontaktuar personalisht komentatorin.

Nëse keni provuar të lini një koment në këtë blog dhe ai nuk është shfaqur brenda një kohe të arsyeshme, dhe nëse e dini që nuk i shkel këto politika të komentimit, ju lutemi na shkruani në adresën: info@respublica.edu.mk.

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq