fbpx

Edhe fëmijët vuajnë nga depresioni

Sipas Organizatës Botërore të shëndetësisë deri në vitin 2020 depresioni do të jetë problemi i dytë global, respektivisht problemi i parë i popullsisë femërore. Kjo gjendje klinike në periudhën e fundit është e pranishme edhe tek popullsia në përgjithësi, mirëpo edhe tek adoleshentët për shkak të jetës me stres dhe të shpejtë, për shkak se jemi të ekspozuar ndaj një numri të madh të situatave stresuese, të cilat mund të paraqiten si faktor i cili shkakton paraqitjen e depresionit, thotë d-r Ana Filipçe, nga Klinika për psikiatri. Pedagogia Cece Rangellova thekson se parandalimi i cili do ta përfshijë sistemin e prindërish së shëndetshme, arsimit të shëndetshëm dhe institucionet e përgatitura ta pranojnë në qoftë se diku ekziston problem është mënyra se si ta mbrojmë personin e ri nga gjendja e tillë.

I decata stradaat od depresija
Anëtarësia e Maqedonisë në UE – midis dëshirave dh...
Sa janë të realizueshme premtimet në zgjedhjet pre...
 

Komente

Për momentin nuk ka komente. Bëju i pari me komentin tënd!
Anonim
E martë, 19 Janar 2021

prikazni od regionot

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

 

 

 

 

 

 

Na ndiq