fbpx

A është fëmija im i varur nga video-lojërat?

Organizata botërore shëndetësore e shpalli varësinë nga video lojërat si një çrregullim mendor, ndërsa Asociacioni Amerikan i psikiatërve e krahasoi intensitetin e saj si varësi nga kumari, pirja e duhanit, narkomania.

Në Maqedoni mungojnë hulumtime për të parë nëse kemi të varur nga video lojërat, përkundër asaj se kjo industri me rritje të shpejtë mediatike tërheq në mënyrë masive edhe të rritur edhe fëmijë. Në video nën-kastin Res Publika psikologja Jordanka Çerepnallkova – Trajkoska nga Asociacioni maqedonas për psikologji të aplikuar dhe gejzeri Bllazhe Minov hapim debat a është i arsyeshëm demonizimi i “gejmingut” ose kjo hobi ka edhe pasoja pozitive. Por, diskutojmë edhe për simptomat e varësisë.

Dali moeto dete e zavisno od video igri
Pyetje për presidentin e ri
Pse nuk i aplikojmë dokumentet e KB për kulturën?
 

Komente

Për momentin nuk ka komente. Bëju i pari me komentin tënd!
Anonim
E martë, 19 Janar 2021

prikazni od regionot

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

 

 

 

 

 

 

Na ndiq