fbpx

Në vend të një modeli të ri zgjedhor, deputëtë të pavarur nga liderët partiakë

Me modelin zgjedhor aktual deputetët nuk mundet të sigurojnë vetë mandatin e tyre dhe para së gjithash ata janë të varur nga liderët e partive dhe kjo shkakton centralizim të Kuvendit si dhe të partive politike. Vallë një model i ri zgjedhor do të sigurojë deputetë dhe Kuvend të pavarur apo një demokraci të domosdoshme brenda partiake? Në video potkastin diskutuam me politikologun Misha Popoviq dhe Ilina Mangova nga Instituti Ndërkombetar Republikan.

Namesto-nov-izboren-model-pratenici-nezavisni-od-partiskite-lideri
Samiti i ardshëm i BE-së në vjeshtë: Fillimi i fun...
Beneficione post mandati presidenciale të presiden...
 

Komente

Për momentin nuk ka komente. Bëju i pari me komentin tënd!
Anonim
E martë, 19 Janar 2021

prikazni od regionot

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

 

 

 

 

 

 

Na ndiq