fbpx

Авганистан

Експериментот во Авганистан и неуспехот на либералната демократија

Ридван Пешкопија

27.08.21

Ридван Пешкопија Ако погледнеме пошироко од Авганистан, ќе забележиме дека кризата со либерално-демократскиот систем почна да се појавува и на...

Изборот на Америка да се повлече

Ричард Н. Хас

17.08.21

Ричард Хас (Richard Haass) Брзиот пад на Кабул потсетува на неславниот пад на Сајгон во 1975 година. Освен локалните последици – чинови на одмазда во...