fbpx

Авторитаризам

САД, Турција или Србија: Каде ќе бара поддршка Рама за време на третиот мандат?

Јона Копренцка

10.09.21

Јона Копренцка За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. Во...

2021 да биде година и за вакцинирање против КОВИД – авторитаризмот

Каролина Ристова Астеруд

20.01.21

Текстот е дел од заедничката публикација на Рес публика и Проект Синдикејт, „Пандемија на стравот“. Проф. д-р Каролина Ристова – Астеруд...