fbpx

Активизам

Здружено до решенија за еколошките проблеми

Бранко Прља

26.11.21

Бранко Прља Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок – обновливите извори на...

Проблемот со загадувањето го ставаме на последно место, а во загадување сме први!

Бранко Прља

07.12.20

Бранко Прља Загадувањето во нашата држава е алармантно, државата има стратегија, но додека ги чекаме резултатите од неа, што можеме да направиме...

Граѓаните во борба за чист воздух

Милош Будимир

07.02.20

ALB  SR Милош Будимир Сè додека нашите држави не се посветат потемелно на проблемот со загаденоста на воздухот, ни останува да преземаме мерки...

Граѓаните во борба за чист воздух

Милош Будимир

07.02.20

ALB  SR Милош Будимир Сè додека нашите држави не се посветат потемелно на проблемот со загаденоста на воздухот, ни останува да преземаме мерки...

Во право ли се децата кои се гласноговорници за климатските проблеми?

Дарон Ацемоглу (Daron Acemoglu)

22.11.19

Дарон Ацемоглу (Daron Acemoglu) Младите активисти кои ги водат училишните штрајкови и масовните протести ширум светот многу ефективно го огласија...

Зошто сè уште е важна слободата на јавно собирање

Јан -Вернер Милер

16.03.19

Јан-Вернер Милер (Jan-Werner Mueller) Денес е општо познато дека многу демократии во светот се под притисок. Но, сè поголемите закани за едно особено важно...