fbpx

Балкан

Црна Гора и вакцинацијата против КОВИД-19: Боже, дај ни здравје

Даниела Вукчевиќ (Daniela Vukcevic)

26.03.21

Даниела Вукчевиќ Многу одамна, мега популарната регионална звезда Лепа Брена во една од своите песни ја отпеа „Дај Боже, здравје и радост“. Иако...

ЕУ постојано ги разочарува Балканските земји

Сабин  Селими

26.02.20

ALB Сабин Селими ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа. Во...

Политиката на ЕУ кон Западниот Балкан: несомнена поддршка и анемичен процес на евроинтеграции

Силвана Мојсовска

22.03.17

проф. д-р Силвана Мојсовска Земјите од Западниот Балкан, речиси 14 години после Самитот во Солун, се поврзуваат со термините политичка криза,...