fbpx

Бегалци

Нечовечноста на политиката за бегалци на Европа

Костас Георгиадес и Лука Букен

22.06.18

Костас Георгиадес (Costas Georgiades) и Лука Букен (Luca Bücken) Ова повеќе не е „бегалска криза“ ниту „криза за управување со бегалци“. Сега веќе е...

Поддршка за Турција во ситуацијата со бегалците

Ариех Нејер (Aryeh Neier)

16.03.18

Ариех Неиер (Aryeh Neier) Ограничувањето на слободата на медиумите и политичкото несогласување во Турција се причина за голема загриженост за...

Европската бегалска криза – предизвик од глобални размери

Благоја Марковски

25.02.16

д-р Благоја Марковски Бегалската криза се очекува да добие на интензитет пролетва, а Македонија е клучна транзитна врска за да се стигне до...

Колку се „економски“ мигрантите што не се бегалци од војна

Гоце Трпковски

15.12.15

Гоце Трпковски Една од највпечатливите карикатури за бегалската криза во Европа беше онаа што прави алегорија со средновековниот лов на вештерки....