fbpx

Босна и Херцеговина

Следната криза во Босна

Карл Билт (Carl Bildt)

21.01.22

Карл Билт (Carl Bildt) Националистичките ривалства и неконтролираната корупција и натаму го кочат напредокот на Босна и Херцеговина. Додека во земјата...

Муралите и денес отвораат воени рани и ги продлабочуваат поделбите во БиХ

Младен Обреновиќ

06.12.21

Младен Обреновиќ Кога веќе спомениците во Босна и Херцеговина, а на прстите од едната рака можат да се избројат оние заедничките, посветени на сите...

Професионални лажговци во време на пандемија

Вук Вучетиќ

25.06.21

Вук Вучетиќ Сите теории на заговор имаат многу едноставни премиси како основа за нивното функционирање. Во суштина, секоја теорија на заговор...