fbpx

Вето

Што по изборите во Бугарија – Решение или продлабочување на непријателството?

Христијан Илиевски

29.11.21

Христијан Илиевски Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека...

Нереални се очекувањата дека Софија ќе попушти за членството на Македонија во ЕУ

Људмил Илиев

13.01.21

Људмил Илиев Во Скопје се надеваат дека претстојните парламентари избори во Бугарија се една од причините поради кои владата на Бојко Борисов не...

Колку е пријателски Договорот за пријателство помеѓу Македонија и Бугарија?

Радосвета Василева

25.12.20

Радосвета Василева По ветото на Бугарија кон Македонија, се појави голема огорченост во јавноста. Сепак, ако погледнеме поубаво ќе согледаме дека...