fbpx

Владеење на право

ЕУ и владеењето на правото во Западниот Балкан: Без глас кога гласот е најпотребен

Јована Маровиќ

01.03.19

ALB  CNR д-р Јована Маровиќ (Jovana Marović) Владеењето на правото во земјите од Западен Балкан не може да се зајакне со постојните инструменти со кои...

Граѓаните не знаат како да користат бесплатна правна помош

Арлинда Мазлами Илази

03.10.18

Арлинда Мазлами Илази И после многу години од донесувањето на Законот за бесплатна правна помош, се` уште се соочуваме со истите основни проблеми...