fbpx

Воздух

Балканот во борба против аерозагадувањето

Љупка Јаневска

08.03.21

Љупка Јаневска Формирањето на платформа за прекугранична соработка за борба против аерозагадувањето има потенцијал вистински да придонесе за...

Загадување и контразагадување

Гоце Трпковски

18.02.17

Гоце Трпковски Дебатата за загадениот воздух се сведува на безначајна размена на соопштенија меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, кои засебно можеби личат на...

Скопје ќе биде загадено се` додека не го врати урбаното зеленило

Кирил Арсовски Пржо

28.12.15

Кирил Пржо Во населбите кадешто има паркови или парк-шуми загаденоста на воздухот е за два до три пати помала од другите делови на градот. Зелените...

Никој во Македонија не знае точно колку е загаден воздухот

Кирил Арсовски Пржо

07.12.15

Кирил Пржо Информациите за загадувањето на воздухот во Македонија, нас, граѓаните, не доведуваат во состојба како кога имаш камче во чевелот што ти...

Загадување на воздухот: требаат енергични мерки за да не дишеме на „жабри“

Анета Шијакова

01.12.15

м-р Анета Шијакова Повеќето општини во Македонија изготвија локални еколошки акциски планови, но константната загаденост на воздухот укажува...