fbpx

ГЕРБ

Новата редовна влада на Бугарија: Крај на една автократска ера?

Радосвета Василева

22.12.21

Радосвета Василева 2021 година го означи крајот на присуството на Бојко Борисов во извршната власт на Бугарија и на неговата превласт во...

Предвремени избори во јули: граѓанското општество наспроти автократијата во Бугарија

Радосвета Василева

05.07.21

Радосвета Василева Секако дека Бојко Борисов веќе се жали дека овие избори нема да бидат фер и дека водат кон апокалиптично сценарио за Бугарија,...

Избори во Бугарија: влогот е голем а иднината неизвесна

Радосвета Василева

31.03.21

Радосвета Василева Опсесијата на Борисов да спречи предвремени избори по секоја цена и медиумските манипулации со помош на сервилни социолози се...