fbpx

Грета Тунберг

Борбата продолжува

Грета Тунберг, Лујза Нојбауер, Ејнџела Валензуела

06.12.19

Грета Тунберг, Лујза Нојбауер, Ејнџела Валензуела По повеќе од една година на мрачни научни проекции и растечки активизам, светските лидери, како и...

Во право ли се децата кои се гласноговорници за климатските проблеми?

Дарон Ацемоглу (Daron Acemoglu)

22.11.19

Дарон Ацемоглу (Daron Acemoglu) Младите активисти кои ги водат училишните штрајкови и масовните протести ширум светот многу ефективно го огласија...