fbpx

Грција

„Шампионот“ на првиот Ковид бран се сопна кај вакцинацијата

Јеоргија Наку

18.10.21

Јеоргија Наку Можеби поради еуфоријата што ја донесе туризмот – и желбата на самите жители на Грција да уживаат во одморите – пошироката...

Грција се надева дека плажите нема да бидат празни и летово, но бројките велат поинаку

Јеоргија Наку

02.04.21

Јеоргија Наку Владата се надева дека зголемените стапки на вакцинација и повисоките температури ќе ги намалат бројките на новозаразени, со што ќе...

Патешествието на Грција во ЕУ: Тешко до солидарност, но нема ниту двонасочен пристап

Александра Вудури (Alexandra Voudouri)

12.02.21

Александра Вудури Оваа година Грција ќе го прослави својот 40-годишен јубилеј како членка на еден од најсилните клубови на светот, Европската...