fbpx

Еди Рама

Додека беснее војна во Украина, граѓаните на Албанија се борат за живеачка

Алис Тејлор

18.03.22

Додека војната во Украина продолжува да беснее, за илјадници Албанци континуирана битка е прехранувањето на своите семејства и да ги платат...

Настрана теориите на заговор – како лошото управување се одрази врз вакцинацијата во Албанија

Барбара Хала

04.10.21

Барбара Хала Во јуни се чинеше дека Албанија излезе од кризата а бројот на новозаразени се намали на едноцифрени бројки, но до крајот на јули...

Албанија: Бродот кој сите сакаат да го напуштат

Нертила Махо

24.09.21

Нертила Махо Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија. Околу 300-тата година пред...

Отворен Балкан – Отскочна даска или замена за ЕУ?

Христијан Илиевски

22.09.21

Христијан Илиевски Прашањето околу значењето на т.н. Отворен Балкан и последиците (позитивни или негативни) кои тој ги има врз регионот станува сe...

САД, Турција или Србија: Каде ќе бара поддршка Рама за време на третиот мандат?

Јона Копренцка

10.09.21

Јона Копренцка За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. Во...