fbpx

Енергија

Лек за зависноста на Европа од руската енергија

Нилс Фуглсанг

08.04.22

Кратко време по руската инвазија на Украина, ЕУ ги објави плановите да ја намали својата зависност од руско гориво за две третини во текот на оваа...

Обновливите извори и пазарот на електрична енергија – зошто изостанува бумот во Македонија?

Соња Ристеска

04.06.18

м-р Соња Ристеска Падот на трошоците значи дека во Македонија се’ повеќе се исплати да се следи трендот на инвестирање во соларна енергија....