fbpx

Етика

За етиката во снимањето на „Медена земја“

Јана Лозаноска

05.02.20

ALB Јана Лозаноска Процесот на создавање на уметничко/филмско дело е индивидуален и личен избор на уметникот. Но, дали притоа авторите на филмот се...

Човечката природа и етичкиот живот

Масимо Пиглиучи

28.06.19

Масимо Пиглиучи (Massimo Pigliucci) Еволутивните психолози и некои невро-научници велат дека ние лошо се приспособуваме во модерниот контекст – дека во...