fbpx

Здравје

Ако сакаме поздрава нација, потребна е поголема физичка активност

Иван Анастасовски

28.10.20

Проф. д-р Иван Анастасовски Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат...

Пандемијата е лекција по грижа за другите која допрва треба да ја научиме

Бранко Прља

10.08.20

Бранко Прља КОВИД-19 може да не научи битни лекции за животот – дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со...

Етичноста на борбата против отпорност на лекови

Кристијан Мунте (Christian Munthe)

01.06.18

Кристијан Мунте (Christian Munthe) Кога луѓето неодговорно користат антибиотици за да се изборат со обична настинка, кога фармерите користат...

Како исхраната да ја вратиме на менито

Едуардо Нилсон

23.05.18

Едуардо Нилсон (Eduardo Nilson) Природната и суровата храна се заменува со фабрички подготвени оброци и со обработена храна. Овој тренд со кој храната...

Правото на здравје е универзално

Мишел Сидибе и Даиниус Пурас

01.12.17

Мишел Сидибе (Michel Sidibé) и Даиниус Пурас (Dainius Puras) Премногу влади и натаму не успеваат да регулираат прашања поврзани со животната средина, им...