fbpx

Импичмент

САД се движат кон автократија по судењето на претседателот Трамп

Светомир Шкариќ

12.02.20

ALB проф. д-р Светомир Шкариќ Судењето на претседателот Трамп во Сенатот без сведоци и толерирањето на опструкцијата на Конгресот од страна на...

Отповикувањето на претседателот Трамп

Светомир Шкариќ

15.01.20

ALB Проф. д-р Светомир Шкариќ Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на...

Само демократска писменост може да ја спаси демократијата

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt)

08.01.20

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt) Зависно од тоа од каде ги дознавате вестите, вашата верзија за текот на истрагата за импичмент за американскиот...