Интерсексуалност

Лекарите да престанат да дефинираат што е „нормално“ во контекст на сексуалните полови

Греам Рид

23.04.18

Греам Рид (Graeme Reid) Операциите направени кај повеќето интерсексуални новороденчиња е од козметички причини. Намерата не е да се добијат исправни...