fbpx

Ислам

Дали исламот го совладува христијанството?

Пол Сибрајт

15.06.19

Пол Сибрајт (Paul Seabright) Во светски размери, без оглед што велат популистите, христијанството не е во лоша состојба; тоа е поживо од кога било досега....

Исламофобијата добива пандемски размери

Жаклина Свеќаровска

11.01.16

Жаклина Свеќаровска Војната во Сирија и Ирак против т.н. Исламска држава, терористичките напади на милитантните исламисти во Париз и Сан...