fbpx

Капитализам

Смртта на една одлична идеја: Подемот и падот на слободниот поединец

Ридван Пешкопија

19.11.21

Ридван Пешкопија Насилството на безбедносните сили врз австралиските, британските, италијанските и другите граѓани низ западните општества само...

Реалната закана наречена надзорен капитализам

Стефан Митиќ

10.05.21

Стефан Митиќ Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од...

Што по вакцината?

Сајмон Џонсон

22.10.20

Сајмон Џонсон (Simon Johnson) За некои детски болести, развојот на вакцина беше сам по себе пресуден. Но, ова може да не е случај со КОВИД-19, бидејќи...

Капитализмот после КОВИД-19

Клаус Шваб (Klaus Schwab)

16.10.20

Клаус Шваб (Klaus Schwab) Пандемијата со вирусот КОВИД-19 го сврте вниманието кон општествените, економските и еколошките ризици што се создаваа во...

Слободен човек или слободен пазар?

Филип Клетников

02.09.20

Филип Клетников Одлуките не се носат во интерес на мнозинството кое ги избира носителите на одлуки, туку се носат според интересите на едно...

Државен капитализам, верзија 2.0

Алиса Амико

05.07.19

Алиса Амико (Alissa Amico) За државните претпријатија да ја избегнат судбината што ги снајде диносаурусите, тие мора да научат не само да танцуваат...