fbpx

КОВАКС

Со вакцини до глобална доминација: Лекции по дипломатија од Кина

Соња Стојадиновиќ

01.12.21

Соња Стојадиновиќ Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална...

Вакциналниот национализам го возвраќа ударот

Сабин  Селими

17.05.21

Сабин Селими Владите ширум светот имаат тенденција да ги следат своите национални интереси, наместо да следат глобално координиран пристап....

Ни требаат поголеми дози на КОВИД солидарност

Нгер Вудс (Ngaire Woods)

05.03.21

Нгер Вудс (Ngaire Woods) Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против КОВИД-19 на загрозените држави, да дадат поголем придонес кон...