fbpx

Коронавирус

Три клучни прашања во врска со COVID-19

Том Фрајден

20.03.20

Том Фрајден (Tom Frieden) Специјалистите по јавно здравје во Соединетите Држави и во светот мора пред сѐ да се фокусираат на прибирање повеќе информации...

Стрес тест за системите за јавно здравје

Џим О’Нил

13.03.20

Џим О’Нил (Jim O’Neill) Сега, кога коронавирусот се рашири на глобално ниво, сведоци сме на намалување на активностите на пазарите и забележуваме како...

Конспиративните теории за коронавирусот

Ѓорѓи Спасов

09.03.20

Ѓорѓи Спасов Лажните вести во врска со вакви појави можат да ги остават земјите неподготвени за одбрана од ваква опасност и да ги изложат...

Кога Кина ќе кивне

Стивен С. Роуч

06.03.20

Стивен С. Роуч (Stephen S. Roach) Епидемијата на вирусот COVID-19 се случи во време на период на економска ранливост која е многу поголема од онаа во 2003 година,...