fbpx

Криза

Експериментот во Авганистан и неуспехот на либералната демократија

Ридван Пешкопија

27.08.21

Ридван Пешкопија Ако погледнеме пошироко од Авганистан, ќе забележиме дека кризата со либерално-демократскиот систем почна да се појавува и на...

Зошто толку лошо се справуваме со кризни ситуации?

Амар Мециновиќ (Amar Mecinovic)

02.08.20

Амар Мециновиќ Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на...

ЕУ бавно се движи кон разединување

Сабин  Селими

29.04.20

Сабин Селими ALB ENG Кризата укажува на поголем проблем: ако земјите членки не можат да се потпрат едни на други во напорите да ја сузбијат...

Систематското блокирање на учеството на граѓаните во процесот на одлучување

Здравко Савески

25.07.16

д-р Здравко Савески Антирежимските протести повторно ја поттикнаа надежта кај граѓаните дека е можно тие самите да имаат поголемо влијание врз...