fbpx

ЛГБТ

ЕУ мора да го прекине членството на Унгарија

Дарон Ацемоглу (Daron Acemoglu)

11.10.21

Дарон Ацемоглу Западното фијаско во Авганистан покажа дека демократските институции не можат да се воспоставуваат на сила и со странска помош....

Сексуалното образование може да ги реши проблемите на македонските ученици

Лука Павиќевиќ

03.02.20

ALB Лука Павиќевиќ Се чини дека учениците во последно време не престануваат да ја изненадуваат македонската јавност. Од видео снимки кадешто се...

Приватен и семеен живот на истополовите партнери во Република Македонија

Елена Игновска

15.10.18

доц. д-р Елена Игновска Доколку го следиме правното резонирање на судските одлуки на Европскиот суд за човекови права, ќе заклучиме дека и...