fbpx

Лидерски средби

Интубирана демократија

Никола Цветкоски

09.06.21

Никола Цветкоски Како што нема бизнис на заклучен дуќан, нема ни демократија на заклучено Собрание. Минатото не учи дека законодавна моќ не се...

Институционална парализа на македонскиот систем: дали лидерските средби се решение?

Христина Рунчева Тасев

19.06.18

доц. д-р Христина Рунчева Тасев Откочувањето на политичките кризи со помош на форматот на лидерските средби не е најдобриот начин, но засега е...