fbpx

Локални избори

Политичкиот хаос по локалните избори

Сефер Тахири

15.11.21

Сефер Тахири Победата на ДУИ во 11 општини e засенета од фактот што не успеа да победи во Тетово и Гостивар, битни политички градови за Албанците....

Кој би бил победник на парламентарни избори?

Димитар Христов

03.11.21

Димитар Христов Во блиска иднина можеме да очекуваме големи драми во Собранието, како и зголемени убедувања и уценувања помеѓу владините...

Се разгорува битката за гласови во албанскиот политички блок

Сефер Тахири

27.10.21

Сефер Тахири ДУИ е дел од влада која, дел поради пандемијата, а дел поради непостоење на политичка волја за реформирање на системот и искоренување...

Сите се прогласуваат за победници, народот продолжува да губи

Соња Стојадиновиќ

19.10.21

Соња Стојадиновиќ Време е веќе да ги научиме тие што ги бираме дека гласачите не се нивни слуги, туку дека се избрани да му служат на народот...

Четири потенцијални пречки за понатамошен политички подем на Димитар Апасиев и Левица

Кристијан Фидановски

15.09.21

Кристијан Фидановски Барем од референдумот за промена на името во 2018 година наваму, партијата Левица е во подем. Сепак, на долг рок, овој подем може...

Во пресрет на локалните избори: Неколку насоки за идните локални власти за успешен локален економски развој

Пеце Недановски

21.09.17

проф. д-р Пеце Недановски Одделни општини се` уште не можат да ги извршуваат одговорностите преземени oд централната власт заради хроничниот...