fbpx

Меѓународно право

Руско-украинскиот конфликт низ призмата на меѓународното право: Водич за почетници

Весна Попоска

10.03.22

Оваа војна ќе ги зафати не само завојуваните страни, туку тектонски ќе ги помести економските и политичките односи на планетарно...

Воената интервенција во Сирија претставува флагрантно кршење на меѓународното право

Викторија Јаќимовска

17.04.18

м-р Викторија Јаќимовска Состојбата во Сирија повторно на површина ги изнесува прашањата за адекватноста на меѓународното право денес и...