fbpx

Министерство за култура

Кафкијанските апсурди во Годишната програма за литература

Филип Клетников

23.02.22

Министерство за култура и оваа година со објавата на годишните резултати за финансирање на проекти од национален интерес јасно и недвосмислено ја...

Тивкото згаснување на финансиската поддршка за македонската литература

Филип Клетников

12.03.21

Филип Клетников Недоследности и незадоволство ќе ја пратат секоја годишна програма, најмногу затоа што средствата се мали во однос на интересот....