fbpx

Независност

Што научивме од 30 години „демократија“?

Дени Дагалев

13.09.21

Дени Дагалев Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата...

Независноста на судството преку стандардите на Стразбур

д-р Мирјана Лазарова Трајковска

02.02.16

д-р Мирјана Лазарова Трајковска Македонското досие во Судот во Стразбур покажува дека проблемите на судството во врска со независноста во...

Како да се заштити судството од влијанијата врз неговата независност

Драган Малиновски

18.01.16

Драган Малиновски Се` почесто судовите наликуваат на арена во која се одвиваат жестоки политички пресметки, за што сериозно придонесува и самиот...