Патријарх Вартоломеј

„Томосот за автокефалност“ на Вартоломеј: Сценарио за уништување на МПЦ

Свето Тоевски

29.12.21

Свето Тоевски Бесмислено е и контрапродуктивно да се бара кој било да дава автокефалност, која МПЦ ја има само по себе со наследувањето и...