fbpx

Пожари

Пожарите – фактор изненадување после триесет години независност

Марјан Вучковиќ

23.08.21

Марјан Вучковиќ Високите температури, сушата и ниското ниво на свест толку многу ги потпалија страстите на политичката елита, а богами и шумите,...

Република во пламен

Весна Попоска

09.08.21

Весна Попоска Пожарите ги обелоденија пропустите во системот за управување со кризи, кој всушност е тешко да се нарече „систем“. Во истиот повеќе...