fbpx

Полиција

Ветингот во Македонија: промени кон подобро или лажна надеж?

Соња Стојадиновиќ

16.12.19

ALB Соња Стојадиновиќ Лустрацијата беше непотребна и смешна фарса, неуспешна пресметка и понижување на политичките неистомисленици. За ветингот да...

Полицијата под будното око на граѓаните

Магдалена Лембовска

20.02.18

м-р Магдалена Лембовска Нема законски пречки да се снима полициски службеник за време на вршење на должноста, иако полицијата се противи на тоа....

Три работи кои треба да ги научиме од полициските службенички

Мартин Манасков

16.11.16

Мартин Манасков Жените полицајки се помалку корумпирани од мажите, главно не употребуваат прекумерна сила и ја зголемуваат довербата на...