Природа

Ерупција на локалните референдуми

Светомир Шкариќ

20.07.17

проф. д-р Светомир Шкариќ Референдумот во Дојран во недела е поделикатен од оние во Гевгелија, Богданци и Валандово, зашто отворањето рудник во...

Рекреацијата во природа бара лична одговорност

Кирил Арсовски Пржо

28.10.16

Кирил Пржо Во Македонија постои сериозен системски проблем за контрола на движење во природата, па со тоа најголемата одговорност за безбедноста...

Охридското Езеро на работ од губење на епитетот „значајно“

Кирил Арсовски и Магдалена Петкова

05.02.16

Магдалена Петкова и Кирил Пржо Охрид во изминатиот период беше посочен како подрачје под голема закана, наречен европски Галапагос од неколку...