fbpx

Протести

Додека беснее војна во Украина, граѓаните на Албанија се борат за живеачка

Алис Тејлор

18.03.22

Додека војната во Украина продолжува да беснее, за илјадници Албанци континуирана битка е прехранувањето на своите семејства и да ги платат...

Солзавец наместо вакцини

Билјана Жикиќ

12.10.21

Билјана Жикиќ Со само 48% вакцинирано население, недозволиви грешки на стручниот штаб за Ковид-19 и масовни протести против вакцинација, очигледно е...

„Борците за слобода“ што ја загрозуваат демократијата во Словачка

Михаела Ружичкова

29.09.21

Михаела Ружичкова И покрај релативно добрата ситуација со пандемијата во Словачка, ова лето државата се соочи со интензивна антиваксерска и...

Десетте часа што ја потресоа Америка

Нина Л. Хрушчoва

12.01.21

Нина Л. Хрушчова (Nina L. Khrushcheva) Упадот во американскиот Капитол што го извршија приврзаниците на Доналд Трамп како последен очаен обид да се поништи...

Смртта што предизвика протести на генерацијата која изгуби надеж

Нертила Махо

18.12.20

Нертила Махо Иронично, мерките против пандемијата што имаат за цел да спасат животи, за првпат предизвикаа трагична смрт на еден млад човек. На 8...

Дали може Хонг Конг да избегне трагедија?

Ендру Шенг и Чао Генг

30.11.19

Ендру Шенг и Чао Генг Ако сака да ја заштити својата иднина, народот во Хонг Конг мора добро да размисли за потребата за ставање крај на насилните...

Подемот на граѓанските протести

Здравко Савески

20.05.16

д-р Здравко Савески Претходните протести, од 2009 наваму, ги дадоа предусловите за едни вакви протести како денешните да бидат можни. Да не беа тие...

Е па, ај да се видиме на протест!

Ана Нешовска

21.01.16

Ана Нешовска Што го натера македонскиот граѓанин да се откаже од протести? Дали граѓаните ќе се вратат на улиците, и што уште треба да се случи за да...