fbpx

Проширување

Во ЕУ „Замор од проширувањето“, во Македонија замор од празните ЕУ ветувања

Свето Тоевски

03.03.21

Свето Тоевски Во ЕУ расте „отпорот кон проширувањето“, а во Македонија расте бројот на граѓаните што чувствуваат дека ЕУ наместо да креира фер...

Во ЕУ „Замор од проширувањето“, во Македонија замор од празните ЕУ ветувања

Свето Тоевски

03.03.21

Свето Тоевски Во ЕУ расте „отпорот кон проширувањето“, а во Македонија расте бројот на граѓаните што чувствуваат дека ЕУ наместо да креира фер...

Дали во моментов постои доверба во политиката на проширување на ЕУ?

Јована Маровиќ

14.12.20

Јована Маровиќ Земјите од Западен Балкан не се запознаени со конкретните елементи и рамки што треба да го обликуваат новиот пристап за...

ЕУ постојано ги разочарува Балканските земји

Сабин  Селими

26.02.20

ALB Сабин Селими ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа. Во...