fbpx

Работнички права

Силно светнал ден!

Вилдан Дрпљанин

05.05.21

Вилдан Дрпљанин Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток...

Пандемиски откази и правото на паричен надоместок во случај на невработеност

Вилдан Дрпљанин

02.12.20

Вилдан Дрпљанин За многу луѓе останувањето без работа значи губење на единствениот приход за задоволување на своите и основните потреби на...

Трудот и потта се наши, парите и капиталот се на 900 луѓе во државава

Вилдан Дрпљанин

06.05.20

Вилдан Дрпљанин Здравствената криза предизвикана од коронавирусот е најдобар показател за вредноста и значењето на работниците во едно...