fbpx

Разузнавање

Шпионите кои го предвидоа КОВИД-19

Кент Харингтон

25.05.20

Кент Харингтон (Kent Harrington) И покрај тврдењата на американскиот претседател Доналд Трамп, американската разузнавачка заедница веќе долго време ја...

Политика водена од разузнавање или разузнавање водено од политика

Магдалена Лембовска

04.02.19

МК   ALB м-р Магдалена Лембовска Еден од клучните приоритети треба да биде раскинувањето на нездравата врска меѓу политичарите и...