fbpx

Сирија

Европски влади: земете ги назад вашите граѓани од северна Сирија

Леони Вругтман

25.10.19

ALB  SR Леони Вругтман (Leonie Vrugtman) Осум години по почетокот на граѓанската војна во Сирија, диктаторот што не се плаши да употреби хемиско оружје...

Воената интервенција во Сирија претставува флагрантно кршење на меѓународното право

Викторија Јаќимовска

17.04.18

м-р Викторија Јаќимовска Состојбата во Сирија повторно на површина ги изнесува прашањата за адекватноста на меѓународното право денес и...

Исламофобијата добива пандемски размери

Жаклина Свеќаровска

11.01.16

Жаклина Свеќаровска Војната во Сирија и Ирак против т.н. Исламска држава, терористичките напади на милитантните исламисти во Париз и Сан...