fbpx

Скопје

Градот има смисла само ако ги одразува потребите на своите граѓани!

Филип Клетников

07.12.21

Филип Клетников Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот...

Зошто треба да го заштитиме Скопје 2014?

Минас Бакалчев

23.06.17

проф. д-р Минас Бакалчев Скопје 2014 треба да стане продуктивна основа за реконтекстуализација на градот, поттик за критика, развој и за можна...

Последните едносемејни куќи во Скопје

Минас Бакалчев

27.01.16

проф. д-р Минас Бакалчев Куќите во старите маала на Скопје сe вредна информација за една цела епоха и доказ за историската наслоеност. Во тие улички...