Слобода на говор

Новиот закон што ги отвора браните на цензурата во Турција

Каан Бајракошан

15.01.21

Каан Бајракошан Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм...

Свет полн со луѓе како Кашоги

Дауд Кутаб (Daoud Kuttab)

19.01.19

Дауд Кутаб (Daoud Kuttab) Злосторствата против новинарите се распространети низ целиот свет, особено во авторитарните режими. Поради суштинската...