fbpx

Словачка

„Борците за слобода“ што ја загрозуваат демократијата во Словачка

Михаела Ружичкова

29.09.21

Михаела Ружичкова И покрај релативно добрата ситуација со пандемијата во Словачка, ова лето државата се соочи со интензивна антиваксерска и...

Лекции од земјата што ја тестираше цела нација

Михаела Ружичкова

21.12.20

Михаела Ружичкова Погрешно е да се смета дека масовното тестирање беше неуспешно, но мора да се напомене дека резултираше со само привремено...